Veelgestelde vragen

Wij snappen dat u wellicht vragen heeft over behandelingen, een afspraak maken of over de praktijk. Om u snel van dienst te zijn beantwoorden wij alvast enkele veelgestelde vragen.

Mocht U niet tevreden zijn over de behandeling. 

De praktijk is aangesloten bij WKKGZ Niet tevreden over je hulpverlener? NFG (de-nfg.nl)

De praktijk is aangesloten bij WKKGZ Klachten - Klachten (provoet.nl)

 

Afspraken

Hoe kan ik een afspraak maken?

U kunt gewoon telefonisch contact met ons opnemen op het nummer 0316-332266 om een afspraak in te plannen.  U kunt ook online een afspraak maken via ons online agendasysteem.  U ontvangt van ons een bevestiging via uw e-mailadres als de afspraak gereserveerd is. Daarnaast krijgt u een dag voor uw behandeling van ons een reminder toegestuurd.

Tijdens de behandeling kunnen wij beperkt worden in het opnemen van de telefoon. Wij verzoeken u vriendelijk om bij geen gehoor het antwoordapparaat in te spreken. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug. 

Hoe kan ik een afspraak annuleren?

Het liefst telefonisch contact met ons opnemen als u een afspraak wilt annuleren. Wij verzoeken u vriendelijk om bij geen gehoor het antwoordapparaat in te spreken. 

Bij verhindering tenminste 48 uur van tevoren afmelden, anders wordt 50% tot 100% van de gereserveerde tijd in rekening gebracht.

Heb ik een verwijzing nodig voordat ik een afspraak mag maken?

Nee, u hoeft geen verwijzing te hebben om een afspraak te kunnen maken. U kunt te alle tijden met ons contact op nemen.

Wat moet ik meenemen bij een afspraak?

Indien u nieuwe medische informatie heeft is het handig hiervan relevante documenten mee te nemen. Gelieve bij de massage 2 handoeken meenemenBehandelingen & therapie

Welke behandeling moet ik kiezen?

Om zo snel mogelijk van de klachten af te komen is het belangrijk uit te zoeken wat er precies aan de hand. Vaak is het niet één specifieke behandeling maar juist de kracht van een combinatie van behandelingen die het beste voor u zal werken. Bij uw eerste bezoek kijken welke behandeling of welke combinatie van behandelingen het beste bij u past.

Waarom zou ik kiezen voor een voetspecialist?

De medisch voetzorgverlener is er voor chronische en zware voetproblemen. Problemen die ontstaan zijn door een ziekte, verminderde weerstand, ouderdom, een verkeerde stand van de voeten of verkeerde verzorging. Ik ben opgeleid om de medische kant van uw voetklachten te herkennen.

Met welke voetklachten kan ik terecht?

Mijn praktijk is gespecialiseerd in de:

Wat is integrale therapie?

Integrale therapie is de verzamelnaam voor alle behandelmethoden die naar de mens als geheel kijken. De integraal therapeut werkt holistisch: fysieke, emotionele, mentale en spirituele klachten komen aan de orde.

Wat is Voetreflex Therapie

Voetreflexmassage is een natuurgeneeswijze. De stimulatie van de reflexpunten geeft in de corresponderende organen en weefsels van het lichaam een betere doorbloeding, afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem en wordt op deze manier het zelfgenezend vermogen van het lichaam ingeschakeld.

Wat is OncoReflex?

OncoReflex is een specialisatie binnen de voetreflexologie. Massages mogen dan ook alleen gegeven worden door erkende en gecertificeerde OncoReflex® therapeuten. Bij voetreflex gaat men er vanuit dat het hele lichaam in reflexzones in de voeten is weerspiegelt. Door deze zones te masseren wordt de energiedoorstroming verbetert waardoor het zelfgenezend vermogen van de mens wordt versterkt. 

Wat zijn triggerpoints?

Triggerpoints  zijn pijnlijke verhardingen of of knopen in de spieren die niet meer zelfstandig kunnen ontspannen. Bij 80% van de klachten spelen triggerpoints een rol. Pijn heeft meestal niet zijn oorsprong op de plaats waar hij wordt gevoeld en bij ongeveer 80% van de klachten spelen triggerpoints een rol. Naast pijn treedt ook vaak spierstijfheid en zwakte op. Behandeling bestaat uit het opsporen van deze zogenaamde triggerpoints, verkrampingen in spieren die pijn uitstralen naar dit gebied, en het stimuleren van de doorbloeding van deze triggerpoints.

Wat is Energetisch Structurele Balans (E.S.B.)

ESB® is een zachte, snelle en zeer effectieve lichaamstherapie die gebruik maakt van zachte bewegingen gericht op het herstellen van structurele dysbalans, het verminderen van stress en pijn en het vergroten van persoonlijk bewustzijn en welzijn. Het is een complex systeem van diverse technieken, die in de toepassingsprincipes van ESB® een gemeenschappelijke basis vinden.

Wat is Low Level Laser (LLLT)

n de Verenigde Staten en Groot Brittannië is de low level laser therapie (LLLT) een geaccepteerde en breed ingezette vorm van behandeling voor een breed spectrum aan aandoeningen. In Nederland is de LLLT vooral bekend vanwege de succesvolle aanpak om mensen te helpen stoppen met roken. De LLLT biedt veel meer. Het woord ‘laser’ is een afkorting van het begrip ‘light amplification by stimulated emission of radition’. Normaal licht heeft een breed spectrum doordat het vele frequenties en intensiteiten heeft. Laserlicht kent slechts één frequentie (golflengte) en één intensiteit. Laserlicht is daardoor coherent, monochromatisch en gericht. Door gebruik te maken van een techniek die gestimuleerde emissie wordt genoemd, kan licht worden versterkt. wij kunnen licht produceren dat een enorm grote hoeveelheid energie in zich kan meedragen.

Wat is de Dorn Breuss methode?

De Dorn methode kan allereerst ingezet worden bij klachten van het bewegingsapparaat, en daarnaast bij een scala aan klachten die kunnen voortkomen uit wervel- en bekkenscheefstand. De Dorn methode is ontwikkeld door Dieter Dorn in Duitsland en is daar inmiddels een bewezen en geaccepteerde behandelwijze. Nadat Dieter door een boer uit een naburig dorp met een eenvoudige behandeling (met een duimdruk) van zijn spit afgeholpen werd, heeft hij zelf deze methode verder ontwikkeld. Zijn lijfspreuk werd: “Ein kranken rücken soll mann drücken”.

Wat is de SiVAS methode?

SiVAS-Auriculo is een diagnose- en therapiesysteem dat haar basis vindt in drie grote geneeskundige systemen: de Westerse geneeskunde, de traditionele Chinese geneeskunde en de Ayurvedische geneeskunde uit India.

Wat zijn nagelprotheses?

De nagelprothese is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen. Deze zogenaamde nagelprothese kan worden vervaardigd door middel van gel of acryl. De nagel voelt heel natuurlijk aan en past perfect bij de natuurlijke nagel. Het doel van het plaatsen van een kunstnagel is medisch gezien verantwoord. De kunstnagel zorgt ervoor dat de oorspronkelijk gevormde nagelwallen behouden blijven en voorkomt dat het nagelbed onjuist gaat opgroeien en blijvende nagelmisvormingen of ingroeiing veroorzaakt.

Wat zijn vilttechnieken?

Met vilttechnieken kunnen pijnlijke drukpunten op en onder de voeten en/of tenen worden ontlast. Dit kunnen druk plekken zijn door eeltvorming, likdoorns, ingroeiende nagels, maar ook de bekende "hallux valgus". (De hallux valgus is de dikke knobbel aan de zijkant van de voet onder de grote teen). Vilttechnieken worden al jaren met succes toegepast bij veel uiteenlopende voetklachten.

Wat is de Orthese techniek?

Een orthese of teenstukje wordt gemaakt van zacht siliconen materiaal en is een techniek die dient voor het ontlasten van diverse drukplekken voornamelijk aan en tussen de tenen en ter preventie van teenstandafwijkingen. Door het maken van een persoonlijke orthese kunnen deze complicaties vaak verholpen worden. 

Wat is de Arkada Methode?

Deze nieuwe revolutionaire methode is een geheel nieuwe werkwijze voor de behandeling van ingroeiende nagels. Het is een corrigerende methode die bijzonder effectief en pijnloos is. Geen ontsierende beugels, scherpe haakjes of oneffenheden, maar een prachtige natuurlijke nagel zonder pijn is het uiteindelijke resultaat.

Hoe behandel je een ingegroeide teennagel?

Het is verleidelijk om met een schaartje en een vijl aan de slag te gaan. Doe dit alstublieft niet. U beschadigt uw nagel met verkeerd nagelgerei. Zo ontstaan scherpe splinters die diep in uw teen dringen. Een ontsteking is het gevolg. De huid wordt rood, glanzend en gespannen. De minste aanraking zorgt voor pijn. Blijf daarom van uw nagel af. Anders raakt u steeds verder van huis. De nagel, de voetstand, uw schoenen: ik kijk naar het hele plaatje. Op die manier verhelpen we de nagelproblemen én voorkomen we ze.

Wat doe ik nog meer:

 • ik maak uw nagels glad en ik maak ze eventueel dunner met een freesje
 • ik kan een nagelbeugel plaatsen om de nagelgroei te reguleren: pijnklachten verdwijnen vrijwel meteen
 • ik adviseer de Arkada-techniek bij hardnekkige problemen: een methode die voorkomt dat u de nagel operatief moet laten verwijderen

Wat is Cryotherapie?

Cryo betekend bevriezen. Cryotherapie is de het bevriezen van delen van de huid. In mijn praktijk gebruik ik cryotherapie voor het bevriezen van voetwratten door gebruik te maken van de Cryopen. Een veel voorkomende huidaandoening zijn voetwratten. Met name voetwratten (verrucae) aan de onderzijde van de voet zijn doorgaans hardnekkig. Deze wratten gaan vaak niet vanzelf weg en zijn ook lastig te behandelen. Vaak groeit er namelijk een laagje eelt over de wrat waardoor vele middelen niet effectief tot de wrat kunnen doordringen.Betalingen & Verzekering

Worden alle behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar?

Dat ligt aan uw klacht en aan uw verzekeringen. Vraag uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden voordat u deze kant op komt. In sommige gevallen komt u in aanmerking voor vergoeding van uw voetzorg. Bijvoorbeeld als u diabetes mellitus (‘suikerziekte’) heeft. Vraagt u in dit geval naar een doorverwijzing van uw huisarts of internist. 

Behandeling van patiënten met kanker kan starten na contact met uw behandelend arts.

Hoeveel kost een behandeling?

In ons tarievenoverzicht kunt u alle tarieven terugvinden.  Let op: 

 • Behandeltarieven voorbehouden.
 • Voetzorg 21% btw. Integrale behandelingen 0% btw.
 • Tarieven kunnen soms iets afwijken per behandeling i.v.m. materialen die gebruikt worden.
 • Let op! Gereserveerde tijd is geen behandeltijd. In de gereserveerde tijd zitten alle afhandelingen in die nodig zijn binnen de praktijk. Denk aan het verwerken van de gegevens, behandelverslag, foto’s maken en verwerken, nieuwe afspraak maken indien nodig. Bij regelmatig bezoek aan de praktijk kiezen we voor het maken van afspraken voor het gehele jaar.
 • Onze inkoopkosten zijn net als in andere bedrijfstakken flink gestegen, daarom zullen wij er helaas ook niet aan ontkomen onze prijzen, vanaf 1 APRIL, te verhogen om de kosten te kunnen dekken.


Over de praktijk

Bij welke beroepsverenigingen zijn jullie aangesloten?

De praktijk is aangesloten bij:

 • ProVoet
 • KRP
 • NGS (Kaderfunctie Commissielid Tuchtzaken),
 • NFG (Vakgroep VIG),
 • RBCZ

Is de praktijk rolstoelvriendelijk?

Ja, het pand is "rolstoelvriendelijk" en u kunt voor het pand uitstekend parkeren.

Waar kan ik parkeren?

U kunt voor het pand uitstekend parkeren.Lentemorgen 5-4, 6903 CT Zevenaar
Email: info@riawegman.nl
Ma / Di / Do / Vr 8.00 tot 17.00 uur

Bel ons op 0316-332266
Copyright Ria Wegman 2022 - 2024  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene voorwaarden
Design & development by: Timeless Design