Wij begrijpen dat u mogelijk vragen heeft over behandelingen, het maken van een afspraak, of over de praktijk. Om u snel van dienst te zijn, beantwoorden wij alvast enkele veelgestelde vragen.
Niet tevreden over de behandeling?
Onze praktijk is aangesloten bij de WKKGZ. Mocht u niet tevreden zijn over uw hulpverlener, dan kunt u terecht bij de NFG (de-nfg.nl) of voor klachten bij Provoet (provoet.nl).
U kunt gewoon telefonisch contact met ons opnemen op het nummer 0316-332266 om een afspraak in te plannen. U kunt ook online een afspraak maken via ons online agendasysteem. U ontvangt van ons een bevestiging via uw e-mailadres als de afspraak gereserveerd is. Daarnaast krijgt u een dag voor uw behandeling van ons een reminder toegestuurd.
Tijdens de behandeling kunnen wij beperkt worden in het opnemen van de telefoon. Wij verzoeken u vriendelijk om bij geen gehoor het antwoordapparaat in te spreken. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.
Het liefst telefonisch contact met ons opnemen als u een afspraak wilt annuleren. Wij verzoeken u vriendelijk om bij geen gehoor het antwoordapparaat in te spreken.
Bij verhindering tenminste 48 uur van tevoren afmelden, anders wordt 50% tot 100% van de gereserveerde tijd in rekening gebracht.
Nee, u hoeft geen verwijzing te hebben om een afspraak te kunnen maken. U kunt te alle tijden met ons contact op nemen.
Indien u nieuwe medische informatie heeft is het handig hiervan relevante documenten mee te nemen. Gelieve bij de massage 2 handoeken meenemen
Om zo snel mogelijk van de klachten af te komen is het belangrijk uit te zoeken wat er precies aan de hand. Vaak is het niet één specifieke behandeling maar juist de kracht van een combinatie van behandelingen die het beste voor u zal werken. Bij uw eerste bezoek kijken welke behandeling of welke combinatie van behandelingen het beste bij u past.
De medisch voetzorgverlener is er voor chronische en zware voetproblemen. Problemen die ontstaan zijn door een ziekte, verminderde weerstand, ouderdom, een verkeerde stand van de voeten of verkeerde verzorging. Ik ben opgeleid om de medische kant van uw voetklachten te herkennen.
Mijn praktijk is gespecialiseerd in de:
Integrale therapie is de verzamelnaam voor alle behandelmethoden die naar de mens als geheel kijken. De integraal therapeut werkt holistisch: fysieke, emotionele, mentale en spirituele klachten komen aan de orde.
Voetreflexmassage is een natuurgeneeswijze. De stimulatie van de reflexpunten geeft in de corresponderende organen en weefsels van het lichaam een betere doorbloeding, afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem en wordt op deze manier het zelfgenezend vermogen van het lichaam ingeschakeld.
OncoReflex is een specialisatie binnen de voetreflexologie. Massages mogen dan ook alleen gegeven worden door erkende en gecertificeerde OncoReflex® therapeuten. Bij voetreflex gaat men er vanuit dat het hele lichaam in reflexzones in de voeten is weerspiegelt. Door deze zones te masseren wordt de energiedoorstroming verbetert waardoor het zelfgenezend vermogen van de mens wordt versterkt.
Triggerpoints zijn pijnlijke verhardingen of of knopen in de spieren die niet meer zelfstandig kunnen ontspannen. Bij 80% van de klachten spelen triggerpoints een rol. Pijn heeft meestal niet zijn oorsprong op de plaats waar hij wordt gevoeld en bij ongeveer 80% van de klachten spelen triggerpoints een rol. Naast pijn treedt ook vaak spierstijfheid en zwakte op. Behandeling bestaat uit het opsporen van deze zogenaamde triggerpoints, verkrampingen in spieren die pijn uitstralen naar dit gebied, en het stimuleren van de doorbloeding van deze triggerpoints.
ESB® is een zachte, snelle en zeer effectieve lichaamstherapie die gebruik maakt van zachte bewegingen gericht op het herstellen van structurele dysbalans, het verminderen van stress en pijn en het vergroten van persoonlijk bewustzijn en welzijn. Het is een complex systeem van diverse technieken, die in de toepassingsprincipes van ESB® een gemeenschappelijke basis vinden.
n de Verenigde Staten en Groot Brittannië is de low level laser therapie (LLLT) een geaccepteerde en breed ingezette vorm van behandeling voor een breed spectrum aan aandoeningen. In Nederland is de LLLT vooral bekend vanwege de succesvolle aanpak om mensen te helpen stoppen met roken. De LLLT biedt veel meer. Het woord ‘laser’ is een afkorting van het begrip ‘light amplification by stimulated emission of radition’. Normaal licht heeft een breed spectrum doordat het vele frequenties en intensiteiten heeft. Laserlicht kent slechts één frequentie (golflengte) en één intensiteit. Laserlicht is daardoor coherent, monochromatisch en gericht. Door gebruik te maken van een techniek die gestimuleerde emissie wordt genoemd, kan licht worden versterkt. wij kunnen licht produceren dat een enorm grote hoeveelheid energie in zich kan meedragen.
De Dorn methode kan allereerst ingezet worden bij klachten van het bewegingsapparaat, en daarnaast bij een scala aan klachten die kunnen voortkomen uit wervel- en bekkenscheefstand. De Dorn methode is ontwikkeld door Dieter Dorn in Duitsland en is daar inmiddels een bewezen en geaccepteerde behandelwijze. Nadat Dieter door een boer uit een naburig dorp met een eenvoudige behandeling (met een duimdruk) van zijn spit afgeholpen werd, heeft hij zelf deze methode verder ontwikkeld. Zijn lijfspreuk werd: “Ein kranken rücken soll mann drücken”.
SiVAS-Auriculo is een diagnose- en therapiesysteem dat haar basis vindt in drie grote geneeskundige systemen: de Westerse geneeskunde, de traditionele Chinese geneeskunde en de Ayurvedische geneeskunde uit India.
De nagelprothese is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen. Deze zogenaamde nagelprothese kan worden vervaardigd door middel van gel of acryl. De nagel voelt heel natuurlijk aan en past perfect bij de natuurlijke nagel. Het doel van het plaatsen van een kunstnagel is medisch gezien verantwoord. De kunstnagel zorgt ervoor dat de oorspronkelijk gevormde nagelwallen behouden blijven en voorkomt dat het nagelbed onjuist gaat opgroeien en blijvende nagelmisvormingen of ingroeiing veroorzaakt.
Met vilttechnieken kunnen pijnlijke drukpunten op en onder de voeten en/of tenen worden ontlast. Dit kunnen druk plekken zijn door eeltvorming, likdoorns, ingroeiende nagels, maar ook de bekende "hallux valgus". (De hallux valgus is de dikke knobbel aan de zijkant van de voet onder de grote teen). Vilttechnieken worden al jaren met succes toegepast bij veel uiteenlopende voetklachten.
Een orthese of teenstukje wordt gemaakt van zacht siliconen materiaal en is een techniek die dient voor het ontlasten van diverse drukplekken voornamelijk aan en tussen de tenen en ter preventie van teenstandafwijkingen. Door het maken van een persoonlijke orthese kunnen deze complicaties vaak verholpen worden.
Deze nieuwe revolutionaire methode is een geheel nieuwe werkwijze voor de behandeling van ingroeiende nagels. Het is een corrigerende methode die bijzonder effectief en pijnloos is. Geen ontsierende beugels, scherpe haakjes of oneffenheden, maar een prachtige natuurlijke nagel zonder pijn is het uiteindelijke resultaat.
Het is verleidelijk om met een schaartje en een vijl aan de slag te gaan. Doe dit alstublieft niet. U beschadigt uw nagel met verkeerd nagelgerei. Zo ontstaan scherpe splinters die diep in uw teen dringen. Een ontsteking is het gevolg. De huid wordt rood, glanzend en gespannen. De minste aanraking zorgt voor pijn. Blijf daarom van uw nagel af. Anders raakt u steeds verder van huis. De nagel, de voetstand, uw schoenen: ik kijk naar het hele plaatje. Op die manier verhelpen we de nagelproblemen én voorkomen we ze.
Wat doe ik nog meer:
Cryo betekend bevriezen. Cryotherapie is de het bevriezen van delen van de huid. In mijn praktijk gebruik ik cryotherapie voor het bevriezen van voetwratten door gebruik te maken van de Cryopen. Een veel voorkomende huidaandoening zijn voetwratten. Met name voetwratten (verrucae) aan de onderzijde van de voet zijn doorgaans hardnekkig. Deze wratten gaan vaak niet vanzelf weg en zijn ook lastig te behandelen. Vaak groeit er namelijk een laagje eelt over de wrat waardoor vele middelen niet effectief tot de wrat kunnen doordringen.
Dat ligt aan uw klacht en aan uw verzekeringen. Vraag uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden voordat u deze kant op komt. In sommige gevallen komt u in aanmerking voor vergoeding van uw voetzorg. Bijvoorbeeld als u diabetes mellitus (‘suikerziekte’) heeft. Vraagt u in dit geval naar een doorverwijzing van uw huisarts of internist.
Behandeling van patiënten met kanker kan starten na contact met uw behandelend arts.
In ons tarievenoverzicht kunt u alle tarieven terugvinden. Let op:
De praktijk is aangesloten bij:
Ja, het pand is "rolstoelvriendelijk" en u kunt voor het pand uitstekend parkeren.
U kunt voor het pand uitstekend parkeren.