U bent hier: Home   »   Pedicure handzorg

Behandeling door een oncologisch handzorgverlener

Door de behandeling van kanker kunt u last krijgen van klachten aan uw handen. Bijvoorbeeld neuropathie, hand/voetsyndroom, dunne en/of droge huid, hyperkeratose, eeltvorming en kloven. Uw nagels kunnen loslaten, er kunnen ontstekingen rond de nagel voorkomen of nagels kunnen erg verdikken. Bestaande klachten, zoals schimmelaandoeningen, kunnen erger worden.

Een oncologisch handzorgverlener (OHV) herkent de bijwerkingen die u door de behandeling kunt ervaren. De OHV weet wat de ziekte kanker betekent en welke gevolgen een handbehandeling heeft voor uw overige behandelingen. De OHV  screent en verzorgt uw handen, mits de situatie dat toelaat. Het doel is uw handen in een zo goed mogelijke conditie te brengen en te houden. Deze handzorg wordt  alleen gegeven  na overleg met  het oncologisch behandelteam.

Vergoeding en verwijzing
Als u nog onder behandeling bent van het oncologisch behandelteam is het nodig dat u (liefst schriftelijk) toestemming vraagt voor de handbehandeling. Als u klaar bent met uw chemo-behandeling dan heeft u voor deze behandeling geen verwijzing nodig van een (huis)arts. Vergoeding van deze zorg hangt af van de zorgverzekeraar en uw zorgverzekering. We adviseren u vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Oncologie handzorg     Handzorg


Copyright 2013  |  Ria Wegman  |  Alle rechten voorbehouden
Privacy Statement  |  Webdesign & Webdevelopment: Timeless Design