Algemene en bijzondere voetverzorging

Realiseert u zich wel eens hoeveel kilometers uw voeten u door het leven dragen? Veel, heel veel en dat vereist onderhoud maar vaak ook het wegwerken van ongemakken zoals eelt, likdoorns en dergelijke. Daarnaast zijn er patiënten die extra voetverzorging nodig hebben omdat ze een aandoening hebben zoals diabetes, reuma, vaatproblemen, kanker, spasticiteit etc. Uw pedicure kan daarbij van cruciaal belang zijn, zeker als er sprake is van bepaalde ziektebeelden die extra gevoelige voeten veroorzaken.

Een persoonlijk behandelplan

Voorafgaand houden we een vraaggesprek met u om te inventariseren of er sprake is van ziekten, medicijngebruik, allergieën en dergelijke. Op basis van deze anamnese wordt een behandelplan opgesteld. Tevens wordt er als daar aanleiding toe is een scan en foto's gemaakt van uw voeten om goed zicht te krijgen van uw klachten. Mocht blijken dat er meerdere klachten zijn die niet in de behandeltijd kunnen worden verholpen zal er een vervolgafspraak met U gemaakt worden. Dat kan heel algemeen zijn en gericht op regelmatig onderhoud of het verhelpen van kleine stoornissen zoals :

  • Het verwijderen van likdoorns
  • Conditie van de nagels verbeteren (te dun of te dik)
  • Ingegroeide nagels behandelen
  • Eelt verwijderen
  • Wrat behandelen d.m.v. Cryotherapie

Maar het kan ook resulteren in een behandelplan waarbij meer specialistische eisen worden gesteld omdat er sprake is van bijvoorbeeld reuma of diabetes. Deze ziekten kunnen van grote invloed zijn op onze voeten.

Indien nodig wordt u doorverwezen naar de huisarts of podotherapeut.

Diabeteszorg via de Podotherapeut

Indien U bij de internist onder behandeling staat voor de DM krijgt U via de Podotherapeut een evt. verwijzing voor voetzorg.

  • Zorgprofiel 0 geen vergoeding.
  • Zorgprofiel 1 evt. vergoeding via uw aanvullende zorgverzekering.
  • Zorgprofiel 2,3 en 4 vergoeding via behandelplannen.
  • Zorgprofiel 2,3 en 4 alleen medisch noodzakelijke zorg.

Om U een volledige behandeling te geven wordt er €15.00 bij gevraagd om U een totale behandeling te geven.

Diabeteszorg via de ketenzorg

U krijgt in de praktijk een behandeling die vergoedt word door de zorgverzekeraar. Dit is geen volledige behandeling. De instrumentale behandeling wordt vergoedt. Aanvullende zorg: er worden foto's gemaakt van uw voeten om de behandelingen om een juiste manier te kunnen blijven volgen. Evt. wordt er een scan van uw voeten gemaakt. De nagel worden als dat nodig is drukvrijgelegd. U krijgt adviezen. etc. U krijgt een volledige behandeling die in de praktijk gegeven wordt.

De aanvullende zorg na een instrumentele behandeling bedraagt: €12.50

Let op! Gereserveerde tijd is geen behandeltijd. In de gereserveerde tijd zitten alle afhandelingen in die nodig zijn binnen de praktijk. Denk aan het verwerken van de gegevens, behandelverslag, foto’s maken en verwerken, nieuwe afspraak maken indien nodig.

Lentemorgen 5-4, 6903 CT Zevenaar
Email: info@riawegman.nl
Ma / Di / Do / Vr 8.00 tot 17.00 uur

Bel ons op 0316-332266
Copyright Ria Wegman 2022 - 2023  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring
Design & development by: Timeless Design